Is ze Spaans?, Weet over haar etniciteit, ouders en familie

Is ze Spaans?, Weet over haar etniciteit, ouders en familie

#Spaans #Weet #haar #etniciteit #ouders #familie
Welcome to Allsocial Updates . Get latest News related to entertainment, Education, Technology, Sports, Science , Finance at one place. Please Subscribe to our feed and Bookmark our website for all updates around the world

Selena Quintanilla, een Amerikaanse zangeres en modeontwerper, was een van de beroemdste Mexicaans-Amerikaanse entertainers van de late 20e eeuw. Ze kreeg bekendheid in de jaren tachtig en negentig.

Vanwege haar vele prestaties op het gebied van muziek en mode, wordt Selena Quintanilla gewoonlijk de ‘koningin van de Tejano-muziek’ genoemd. Billboard magazine plaatste haar in 2020 op nummer drie op hun lijst van de ‘Grootste Latino-artiesten aller tijden’. Deze ranglijst werd bepaald door de verkoop van Latin-albums en Latin-singles.

Vanwege de manier waarop ze zich kleedde, begonnen de media naar haar te verwijzen als de ‘Tejano Madonna’. De zangeres wordt gecrediteerd voor het populariseren van het Tejano-type Latin-muziek en wordt geprezen als een van de grootste Latin-artiesten aller tijden. Hij wordt ook gecrediteerd als een van de meest opvallende artiesten in de Latijnse muziekgeschiedenis.

Op 31 maart 1995 waren de voormalige manager van Selena Etc Boutiques en haar metgezel, Yolanda Saldivar, verantwoordelijk voor het neerschieten en doden van Selena.

Selena Quintanilla
Selena Quintanilla

Wat voor raciale achtergrond heeft Selena Quintanilla? Is ze Spaans?

Selena Quintanilla had zowel Italiaanse als Mexicaanse afkomst in haar stamboom. Haar moeder werd geboren in de Verenigde Staten en was van Italiaanse afkomst, terwijl haar vader van Mexicaanse afkomst was en een Amerikaans-Mexicaanse was.

Na haar overlijden hebben een aantal bekende personen twijfels geuit over de vraag of Selena wel of niet moet blijven dienen als model voor Spaanse vrouwen. In haar documentaire over Selena, die in 1999 uitkwam, stond filmmaker Lourdes Portillo stil bij de vraag of de zangeres al dan niet een positief voorbeeld was voor jonge vrouwen.

Selena’s dansen terwijl ze gekleed was op een manier die hyperseksualisering suggereerde, zoals Portillo het zag, stuurde de verkeerde foto naar jonge meisjes, zei hij.

In 1987 werd Selena Quintanilla erkend als de uitstekende zangeres in de Tejano Music Awards.

Selena wordt gecrediteerd voor het helpen herdefiniëren van een aantal verschillende subgenres van Latin muziek, waaronder Tejano, Cumbia en Latin Pop. Selena verlegde de grenzen van wat destijds als Latin-muziek werd beschouwd. Ze wordt algemeen erkend als een van de meest invloedrijke Mexicaans-Amerikaanse vocalisten van de tweede helft van de 20e eeuw.

In een peiling van het tijdschrift People werd Selena gerangschikt als een van de meest intrigerende mensen van de 20e eeuw. In een artikel voor The Monitor verwees Zach Quaintance naar haar dood als “het meest tragische verlies” in de geschiedenis van Tejano-muziek.

Op het moment van haar dood was Selena de meest bekende Mexicaans-Amerikaanse vocaliste en de meest geliefde Latin-muzikant in het land. Selena was een pionier in het genre van Mexicaans-Amerikaanse muziek. Ze kreeg een aanhang die is beschreven als “cult-achtig” onder Spaanse mensen.

Selena Quintanilla Ouders

Selena Quintanilla was het jongste kind van Abraham Quintanilla Jr., die een carrière als zangeres had, en Marcella Ofelia Quintanilla (née Samora), die ook een muzikant was. Selena werd geboren uit ouders die lid waren van de religie van Jehovah’s Getuigen.

Toen Quintanilla Jr. voor het eerst kennis nam van het muzikale vermogen van de jonge vrouw, was ze nog maar zes jaar oud. Nadat Selena’s vader, Abraham Quintanilla Jr., zijn baan als expeditiemedewerker bij Dow Chemical had opgezegd, richtte hij Papa Gayo’s op in Lake Jackson. Selena, samen met haar broers en zussen AB Quintanilla III (op basgitaar) en Suzette Quintanilla (op drums), zouden daar vaak optreden.

De woning van de insolvente familie werd kort na het indienen van de faillissementsaanvraag weer in bezit genomen. Ze vestigden hun huis in Corpus Christi, Texas, waar Quintanilla Jr. begon te werken als manager en promotor van de band voor Selena y Los Dinos, een groep die hij officieel had opgericht met zijn kinderen.

See also  Real Madrid Boost in Erling Haaland Pursuit, No Talks for Liverpool Star and Paid Partnership

Ze speelden op bruiloften, quinceaneras, kermissen en zelfs op straathoeken om geld te verdienen omdat ze het hard nodig hadden. Naarmate Selena’s carrière als zangeres vorderde en ze meer bekendheid verwierf, begonnen de eisen van haar concert- en reisschema haar vermogen om haar studie voort te zetten in de weg te staan. Haar vader haalde haar van school toen ze in de zevende klas zat, wat een moeilijke tijd voor haar was.

Als hun vervoermiddel door het hele land reisde de familie Quintanilla met een vernieuwde schoolbus die Quintanilla Jr. ‘Big Bertha’ noemde.

Tijdens de eerste jaren van de tour was het gezin zo arm dat ze moesten zingen om hun maaltijden te betalen, en ze hadden nauwelijks genoeg geld om hun benzinekosten te dekken. In 1984 bracht Selena haar allereerste langspeelalbum uit, getiteld Selena y Los Dinos en werd geproduceerd in samenwerking met het platenlabel Freddie Records.

De geschiedenis van de Quintanilla-familie, waar Selena vandaan komt

Quintanilla’s overgrootvader van vaderskant, Eulogio Quintanilla Longoria Sr., was een inwoner van Heroica Matamoros, gelegen in de Mexicaanse staat Tamaulipas. AB Quintanilla, een muzikant, en Suzette Quintanilla zijn haar broers en zussen.

Tot het moment van haar overlijden was Selena getrouwd met Chris Pérez, die actief was in de muziek- en schrijfindustrie.

Op 3 april 1995 vond de begrafenis van Selena plaats in Seaside Memorial Park in Corpus Christi, Texas. Het werd bijgewoond door 600 mensen, van wie de meerderheid leden van de directe familie van Selena waren. Zonder medeweten of toestemming van de familie zond een radiostation van Corpus Christi en San Antonio de begrafenis in zijn geheel live online uit.

De bedoeling van Quintanilla Jr. was om Selena’s imago te behouden als een puur en gericht op het gezin. In 1989 probeerden bierbedrijven haar te sponsoren, maar haar vader wees de sponsormogelijkheden af. Tejano-clubs weigerden vaak Selena te boeken voor optredens vanwege het feit dat ze een vrouwelijke artiest was in een beroep dat voornamelijk door mannen werd gedomineerd.

Binnen de 10-delige podcast-miniserie Anything for Selena, die in 2021 werd uitgezonden door WBUR en Futuro Media, gaat Latina-journalist Maria Garcia “op een liefdevolle, onthullende zoektocht om te begrijpen hoe Selena een krachtig symbool is geworden voor conflicten rond ras, klasse, en lichaamspolitiek in de Verenigde Staten.”

In hetzelfde jaar werd Selena geëerd met de Grammy Lifetime Achievement Award; haar familie nam de prijs echter namens haar in ontvangst.

Selena QuintanillaSelena Quintanilla
Selena Quintanilla

Moord

Begin 1994 huurde de familie Quintanilla Yolanda Saldvar in om toezicht te houden op de winkels van Selena. Selena benoemde Saldvar acht maanden later als haar geregistreerde agent in San Antonio, Texas. Saldvar verhuisde na de overeenkomst van San Antonio naar Corpus Christi om in de buurt van Selena te zijn. De boetieks begonnen in december 1994 in de problemen te komen nadat de personeelsbezetting van beide locaties was gedaald. Werknemers beweren dat Saldvar vaak werknemers liet gaan die ze niet mocht. Selena hoorde regelmatig klachten van winkelmedewerkers over het gedrag van Saldvar, maar ze negeerde ze omdat ze dacht dat Saldvar met zijn grillige oordeel geen significante invloed zou hebben op Selena’s modezaken. Quintanilla Jr. beweert dat het personeel zich uiteindelijk op hem concentreerde en hem Saldvars acties begon uit te leggen. Quintanilla Jr. nam de beschuldigingen serieus en waarschuwde Selena en waarschuwde haar dat Saldvar misschien geen goed rolmodel zou zijn. Selena negeerde de vragen van haar vader omdat hij in het verleden mensen wantrouwde. In januari 1995 hadden Selena’s neef Debra Ramirez, Martin Gomez, een modeontwerper, en klanten allemaal hun afkeuring geuit over Saldvars gedrag en leidinggevende capaciteiten. Verslaggevers van The Dallas Morning News beweerden dat Saldvars gehechtheid aan Selena aan obsessie grensde tijdens een interview in 1995 met Saldvar.

Quintanilla Jr. beweert dat hij zijn onderzoek begon nadat hij in januari 1995 telefoontjes kreeg van volgers die zeiden dat ze hadden betaald voor het lidmaatschap van de Selena-fanclub, maar er niets voor terug hadden gekregen. Quintanilla Jr. ontdekte dat Saldvar meer dan $ 30.000 had gestolen met valse cheques van de winkels en de fanclub. Op de avond van 9 maart ontmoette Quintanilla Jr. Selena en Suzette bij Q-Productions om Saldvar te confronteren. Saldvar werd door Quintanilla Jr. voorzien van de tegenstrijdigheden met betrekking tot het vermiste geld. Quintanilla Jr. waarschuwde haar dat hij contact zou opnemen met de lokale politie als ze geen bewijs zou overleggen dat zijn beweringen weerlegde. Het werd Saldvar door Quintanilla Jr. verboden om op enigerlei wijze met Selena te communiceren. Selena wilde hun vriendschap ook niet beëindigen, omdat ze geloofde dat Saldvar cruciaal was voor de populariteit van de kledinglijn in Mexico. Bovendien wilde Selena haar in de buurt houden omdat ze de financiële documenten en bankgegevens bezat die nodig waren voor het indienen van belastingen.

See also  Is Amorey leaving 7th avenue? Kristen Raath Death or Alive on the show Details

Saldvar stelde het overhandigen van de bankafschriften en financiële informatie uit door te beweren dat Selena in de dagen voorafgaand aan haar overlijden fysiek en seksueel misbruik had meegemaakt in Mexico. Op 31 maart 1995 kwamen Saldvar en Selena naar een kliniek, zogenaamd zodat Saldvar kon worden onderzocht op een incident dat volgens Selena in Monterrey had plaatsgevonden. Saldvar werd tijdens dat bezoek snel lichamelijk onderzocht door de arts van de kliniek, maar het was geen gynaecologisch onderzoek dat alleen wordt uitgevoerd in gevallen van aanranding. Saldvar kreeg van verpleegster Carla Anthony te horen dat hij het verkrachtingsonderzoek in San Antonio moest ondergaan omdat hij daar woonde, de kliniek die ze bezochten in Corpus Christi was en de aanval daar plaatsvond. Selena en Saldvar kwamen vervolgens weer bij elkaar in haar hotelkamer in de Days Inn in Corpus Christi. Selena zocht de financiële documenten in het hotel. Saldvar haalde een revolver uit haar tas en richtte deze rond 11.48 uur (CST) op Selena. Saldvar schoot Selena eenmaal in de rechter onderschouder toen ze probeerde weg te komen, waarbij ze de ondersleutelbeenslagader doorsneed, wat resulteerde in een aanzienlijk bloedverlies. Ondanks dat ze ernstig gewond was, sprintte Selena de lobby in en liet een bloedspoor van 119 meter achter in haar kielzog. Saldvar volgde haar nog steeds en noemde haar een “bitch” terwijl ze op de grond viel terwijl de klerk 911 belde. Selena identificeerde Saldvar als haar aanvaller en gaf het nummer door van de kamer waar ze was neergeschoten voordat ze viel. Saldvar probeerde in die tijd weg te rijden in haar pick-up. Een reagerende politiecruiser merkte haar echter op. Na een confrontatie met de politie en de FBI die ongeveer negen en een half uur duurde, gaf ze zichzelf op. Op dat moment waren honderden supporters gearriveerd, en velen van hen begonnen te huilen toen de politie Saldavar verwijderde.

Toen Selena om 12.00 uur (CST) naar het Corpus Christi Memorial Hospital werd gebracht, waren haar pupillen gefixeerd en verwijd, was er geen teken van neurologische functie, waren er geen vitale functies en werd ze klinisch hersendood geacht. Toen hartchirurg Dr. Louis Elkins aankwam in het Memorial Hospital, meldde hij dat hij getuige was geweest van medische professionals die “heldhaftige pogingen” deden om Selena nieuw leven in te blazen. Nadat ze Selena’s borstkas hadden geopend en ernstige inwendige bloedingen ontdekten, konden ze lang genoeg een “onregelmatige hartslag” aanhouden om haar naar het traumacentrum te brengen. Ze begonnen ook met bloedtransfusies in een poging de bloedcirculatie te herstellen. Tegen de tijd dat Elkins arriveerde, was haar hart gestopt met kloppen en was een spoedarts begonnen het te “masseren”. Elkins gaf aan dat alle inspanningen niet effectief waren geweest en beweerde dat als hij Selena’s arts was geweest, hij geen therapieën zou hebben toegediend. Nadat de arts van de spoedeisende hulp had besloten de zanger te reanimeren, voelde hij zich “verplicht om door te gaan”. [148] Ze werd dood verklaard door bloedverlies en hartstilstand om 1:05 na 50 minuten operatie (CST). Vanwege de overweldigend positieve berichtgeving in de media werd die dag een autopsie uitgevoerd. De rechter ondersleutelbeenslagader was doorgesneden, de kogel drong Selena’s rechterbovenrug in de buurt van haar schouderblad binnen, reisde door haar borstholte en verliet uiteindelijk haar rechter bovenborst. Bovendien, aangezien dit een moord was, werd haar officiële doodsoorzaak vermeld als “bloedende interne en externe bloeding als gevolg van perforerende schotwond”, resulterend in “massale bloedingen”, en een inwendig onderzoek wees uit dat ze geen drugs had ingenomen. Ze was ook niet zwanger, ondanks een gerucht dat zich na haar dood begon te verspreiden.