Wie is zij? Wat u moet weten over de moeder van Brandi Carlile

Wie is zij? Wat u moet weten over de moeder van Brandi Carlile

#Wie #zij #Wat #moet #weten #moeder #van #Brandi #Carlile
Welcome to Allsocial Updates . Get latest News related to entertainment, Education, Technology, Sports, Science , Finance at one place. Please Subscribe to our feed and Bookmark our website for all updates around the world

Teresa Carlile: Wie is zij? Wat u moet weten over de moeder van Brandi Carlile

De Amerikaanse zangeres, songwriter en producer Brandi Carlile staat bekend om haar uiteenlopende genre-tartende muziek.

De zangeres heeft 18 Grammy Award-nominaties ontvangen, waaronder drie voor haar werk als songwriter en producer op Tany Tucker’s album While I’m Livin’, één voor The Firewatcher’s Daughter (2015) en zes voor haar album By the Way, I Forgive Jij (2018). (2019). Bij de 61e jaarlijkse Grammy Awards ontving Brandi de meeste nominaties onder zangers.

Ze richtte de Highwomen op in 2019 met Maren Morris, Amanda Shires en Natalie Hembe. Het debuutalbum van het team, The Highwomen, werd in 2019 uitgebracht met lovende kritieken en financieel succes. Ze wonnen in 2021 de Grammy voor Best Country Song voor ‘Crowded Table’.

Teresa, een geweldige countryzangeres, en Brandi zijn dichtbij. Het moederpaar verschijnt regelmatig op foto’s bij verschillende bijeenkomsten en evenementen. Hier zijn wat meer details over de ervaren Amerikaanse kunstenaar.

Brandi Carlile
Brandi Carlile

Introductie van liefhebbende moeder Teresa Carlile

Brandi Carlile, een Amerikaanse singer-songwriter, werd op 1 juni 1981 geboren als zoon van Teresa Carlile in Ravensdale, Washington. Van jongs af aan gaf haar moeder haar dochter altijd motivatie en steun om haar dromen na te jagen.

De zangeres begon op achtjarige leeftijd met zingen op het podium nadat ze zichzelf als jong kind had geleerd te zingen. Ze zong “Tennessee Flat Top Box” van Johnny Cash met haar moeder, Teresa. Op vijftienjarige leeftijd begon Brandi met zingen en gitaar spelen.

Op haar zestiende begon ze te zingen als achtergrondzangeres voor een Elvis-imitator. De zangeres beweert dat toen ze een tiener was, ze de diagnose aandachtstekortstoornis, een neurologische ontwikkelingsziekte, kreeg. Ze schreef zich in op Tahoma High School voordat ze vertrok om een ​​muzikale carrière na te streven.

Toen ze zeventien jaar oud was, begon ze piano en uiteindelijk gitaar te spelen na het horen van de ongelooflijke muziek van de Britse artiest Elton John. Met haar toegewijde zus, Tiffany, en broer, Jay, bracht Brandi haar vormende jaren door met spelen in het bos en het maken van muziek.

Brandi Carlile: Wie is zij?

Brandi Marie Carlile is een Amerikaanse singer-songwriter en producer wiens muziek verschillende genres doorkruist. Ze werd geboren op 1 juni 1981 (/maeri krlal/ MARR-ee KAR-lyle).

Carlile heeft vanaf 2021 zeven studioalbums opgenomen en ontving 18 Grammy Award-nominaties, waaronder drie voor “Right on Time” van In These Silent Days en één voor The Firewatcher’s Daughter (2015), By the Way, I Forgive You (2018). ), en Tanya Tucker’s album While I’m Livin’ (2019). (2021). Bij de 61e jaarlijkse Grammy Awards ontving ze zes nominaties, waarmee ze de meest genomineerde vrouw in het algemeen is. Deze nominaties omvatten Album van het Jaar (By the Way, I Forgive You), Record of the Year en Song of the Year (“The Joke”). Met Amanda Shires, Maren Morris en Natalie Hemby creëerde Carlile in 2019 de Highwomen, een volledig vrouwelijke band. Ze behaalden kritisch en commercieel succes met de release van hun debuutalbum, The Highwomen, in 2019, en in 2021 wonnen ze de Grammy Award voor Best Country Song voor het nummer “Crowded Table”.

Carlile, die in het kleine stadje Ravensdale, Washington, ten zuidoosten van Seattle woonde, stopte met de middelbare school om zich op haar muzikale carrière te concentreren. Ze leerde zichzelf piano en gitaar spelen. Brandi Carlile, haar debuutalbum van een major label, werd uitgebracht in 2005 en kreeg overwegend positieve recensies, maar slechts matig economisch succes. Met haar single ‘The Story’ uit 2007, afkomstig van haar gelijknamige album, werd Carlile steeds populairder. In 2017 kreeg The Story de gouden certificering van de RIAA voor de verkoop van 500.000 exemplaren. Het originele The Story-album werd gecoverd door 14 muzikanten, waaronder Adele, Pearl Jam en Dolly Parton. Carlile bracht datzelfde jaar Cover Stories uit, en het kwam binnen op nummer 30 in de Billboard 200. Al het ingezamelde geld ging naar War Child UK, een liefdadigheidsinstelling die kinderen helpt wiens leven direct is beïnvloed door oorlog. The Firewatcher’s Daughter, haar vijfde album, debuteerde op nummer 9 in de Billboard 200 en leverde Carlile haar eerste Grammy-nominatie op voor Best Americana Album in 2016. In februari 2018 bracht ze haar zesde album uit, By the Way, I Forgive You, om zowel kritische als commerciële toejuiching. Haar grootste hitpositie tot nu toe, het debuteerde op nummer 5 in de Billboard 200 en piekte ook op nummer 1 in Billboard’s Top Rock Albums. Haar zevende album, In These Silent Days, kwam binnen op nummer 11 in de Billboard 200 en op nummer 1 in de Top Rock Albums en Folk Albums-hitlijsten. Het werd goed kritisch en commercieel ontvangen.

See also  Wiki, Marital Status, Net Worth, Career & Family details

Pop, rock, alternatieve country en folk zijn door de jaren heen allemaal gebruikt om Carlile’s muziek te beschrijven. Ik heb al die vocale fasen doorlopen, van pop tot blues tot R&B, maar wat ik ook doe, ik krijg de country en western gewoon niet uit mijn stem, merkte de zangeres op over haar zangstijl. Carlile heeft deelgenomen aan tal van activismecampagnes en heeft gediend als pleitbezorger voor onderwerpen als bewustmaking van gezondheidskwesties, LGBT-rechten en empowerment van vrouwen.

De carrière van Brandi Carlile

In een klein dorpje 30 mijl buiten Seattle, Ravensdale, Washington genaamd, werd Carlile geboren op 1 juni 1981. Carlile speelde in de bossen, maakte forten en trad op met haar broer Jay en zus Tiffany terwijl ze opgroeide in het enige huis voor mijlen. Carlile stierf bijna toen ze bacteriële meningitis kreeg toen ze vier jaar oud was. Ze kreeg meerdere hartfalen en raakte in coma. Sumner, Black Diamond, Maple Valley, Auburn en andere zuidelijke steden in King County waren waar Carlile het grootste deel van haar vroege jaren doorbracht. Ze woonde ook kort in West Seattle.

Toen Carlile een jong meisje was, leerde ze zichzelf zingen en op achtjarige leeftijd begon ze met het uitvoeren van countrymuziek. Met haar moeder Teresa Carlile speelde Carlile op achtjarige leeftijd de “Tennessee Flat Top Box” van Johnny Cash. Op 15-jarige leeftijd begon ze gitaar te spelen en liedjes te schrijven. Carlile begon te werken als achtergrondzangeres van een Elvis-imitator op 16-jarige leeftijd. Carlile beweert dat ze toen ze een tiener was de diagnose aandachtstekortstoornis kreeg. Ze ging naar Tahoma High School, maar vertrok later om een ​​carrière in de muziek na te streven. Carlile leerde zichzelf piano spelen nadat ze de liedjes van Elton John had gehoord, en op 17-jarige leeftijd pakte ze ook de gitaar op.

2004-2006: Begin en debuut van carrières

Tim en Phil Hanseroth, tweelingbroers, en Carlile begonnen hun carrière als muzikanten in nachtclubs in Seattle.
Carlile werd aanvankelijk ondertekend door Columbia Records in 2004 op basis van de nummers die ze met tussenpozen thuis had opgenomen. Het titelloze album van Carlile, dat in 2005 uitkwam, had zowel die vroege deuntjes als gloednieuwe composities. Throw It All Away en “What Can I Say” werden opnieuw opgenomen voor de heruitgave van Columbia Records in 2006.

2007-2009: The Story bereikt doorbraak

“The Story”, een van haar liedjes, leverde haar debuutsingle nummer 1 op (in Portugal).
T Bone Burnett produceerde haar tweede album, The Story.
Het bevat een “Cannonball” duet met de Indigo Girls. Om de onvervalste intensiteit van Carlile’s live-optredens vast te leggen, werd het album opgenomen in de loop van een 11-daagse sessie met Carlile, de Hanseroths en drummer Matt Chamberlain. De manier waarop het album werd opgenomen, veroorzaakte de toevallige barst in Carlile’s zang tijdens het titelnummer, “The Story”. Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2008 werd ‘The Story’ veelvuldig gebruikt in GM-advertenties, waardoor haar muziek meer bekendheid kreeg. De albumverkoop steeg als reactie op de commercial met 368 procent, van 1.323 naar 6.198. Het aantal downloads van ‘The Story’, de eerste single van het album, steeg tot 28.091 exemplaren. Op de meest gekochte lijst van de iTunes Music Store piekte “The Story” op nummer 5. Het nummer was ook te zien in de Super Bock-commercial uit 2008, die zowel de single als het album hielp de Portugese hitlijsten naar de top te klimmen plek. De laatste titels van de romantische dramafilm The Lucky One gebruikten een clip uit ‘The Story’. Het album bereikte zijn topposities op nummer 41 in de Billboard 200 en nummer 10 in de Amerikaanse Rock Albums-hitlijst na de verkoop van meer dan 257.776 exemplaren in de VS.

See also  Smoothe da Hustler Net Worth 2022: Career Income Biography

De kinderen van Brandi Carlile

IVF en kunstmatige inseminatie hielpen Brandi Carlile om haar twee dochters, Evangeline Ruth en Elijah Carlile, te verwekken.

Brandi, voorheen een tomboy-kind dat er niet in paste, is uitgegroeid tot een bekende, openlijk homoseksuele, Grammy Award-winnende zanger en songwriter. Ze bespreekt regelmatig hoe het is om een ​​ouder te zijn die tot de LGBTQ+-gemeenschap behoort.

De zangeres besprak het ouderschap van haar twee dochters, Evangelina en Elijah, met haar toegewijde vrouw van bijna tien jaar, Catherine Shepherd, in Broken Horses, haar memoires van vorig jaar. Ze legde uit hoe ze ook een gloednieuwe weg moesten inslaan.

Ze wil dat mensen begrijpen dat er geen goede of foute manier is om over te stappen naar het ouderschap in relaties van hetzelfde geslacht of heteroseksuele relaties. Brandi stelt: “We normaliseren het meer als gevolg van onze toegenomen conversatie. Het is eenvoudiger om te begrijpen dat uw opvoedingservaring uniek is.”

Wie is de partner van Catherine Shepherd?

Op 15 september 2012 trouwde Brandi Carlile met Catherine Shepherd, haar levenslange metgezel. In 2022 herdenkt het paar hun tiende huwelijksverjaardag.

Toen Catherine in 2009 contact opnam met de zangeres over het bijdragen van Beatles-memorabilia aan Brandi’s Fight the Fear-campagne, had de zangeres haar nog nooit eerder ontmoet. Voor vrouwen die het risico liepen op misbruik en geweld, bood de campagne empowerment en zelfverdedigingsinstructie.

Ze konden een jaar lang telefoneren omdat Carlile in de VS was en Shepherd in het VK. Bij een van haar optredens in New York City ontmoette de zangeres eindelijk Catherine.

De band tussen de twee ontwikkelde zich daarna en ze werden uiteindelijk onafscheidelijk. Ze begonnen uiteindelijk te daten en na drie mooie huwelijksceremonies wisselden ze geloften uit in 2012. Het paar had altijd al kinderen gewild.

Gezien het feit dat Carlile het een uitdaging zou vinden om zwanger te worden tijdens een tour en op het werk, gebruikte het paar IVF en oogstte Brandi’s eieren voor Catherine om hun eerste kind te dragen. Omdat zij niet degene was die hun eerste dochter droeg, worstelde ze eerst.

Brandi accepteerde uiteindelijk echter niet zwanger te zijn. Elijan werd in 2017 bij het paar geboren via kunstmatige inseminatie. IUI werd gebruikt omdat Catherine moeite had met de hormonen die bij IVF worden gebruikt.

Teresa Carlile: Brandi Carlile’s moeder

Teresa Carlile, Brandi’s moeder, was een ervaren countryzangeres. Ze zou haar kinderen uitnodigen om met haar op het podium te komen.

Toen haar dochter Brandi acht jaar oud was, zongen Teresa en haar dochter Brandi ook Johnny Cash’s “Tennessee Flat Top Box”. Ze treedt regelmatig op met haar beroemde dochter in verschillende programma’s en vertelt over haar ervaringen.

Brandi CarlileBrandi Carlile
Brandi Carlile

Bekijk het Instagram-profiel van Brandi Carlile

Instagram-gebruikers kunnen Brandi Carlile gemakkelijk vinden door naar haar te zoeken met behulp van het geverifieerde account @brandicarlile. De artiest heeft 1.954 berichten en meer dan 790.000 volgers op de app.

Ze kondigde de lancering aan van haar muziekfestival, “Girls Just Wann Weekend”, in juli 2018. Van 30 januari tot 3 februari 2019 werd het festival gehouden in Puerto Adventures aan de Rivera Maya in Mexico. Het had een frontlinie voor alleen vrouwen, waaronder Patty Griffin, Indigo Girls en Maren Morris.

Brandi werkt al heel lang samen met Tim en Phil Hanseroth. Sinds ze 17 jaar oud was, stond ze met hen op het podium. Phil kreeg ook een relatie met Tiffany, haar jongere zus, en is nu haar zwager.

Snelle feiten:

Voor-en achternaamBrandi Marie Carlile
Geboortedatum1 juni 1981
GeboorteplaatsRavensdale, Washington, Verenigde Staten
Leeftijd41 jaar
NationaliteitAmerikaans
BeroepAmerikaanse singer-songwriter
OudersTeresa Carlile
Broers en zussenJay Carlile, Tiffany Carlile
Burgerlijke staatGetrouwd
EchtgenootCatharina Herder (m. 2012)
KinderenEvangeline Ruth Carlile, Elia Carlile
Sociale mediaInstagram